maandag 14 mei 2012

Terug......van een hele lange blogpauze...


Er is van alles gebeurd in de afgelopen weken en we zijn vooral erg druk geweest met allerlei zaken...Het wordt een lange post dus wegklikken kan nog!

Ondertussen hadden we computer 'trouble', vervolgens gedoe met de internet service en toen dat allemaal was opgelost ging ik even met de schop tekeer in de achtertuin...tsjak! Dwars door de kabel die van de schotel naar huis loopt...toen hadden we niks meer en 'op de ruimte' wonen heeft zo z'n voordelen, maar voordat er iemand langs kwam om dat lijntje weer te repareren waren we een dikke week verder! Toen heb ik heerlijk alles weer bijgelezen, alle blogs die ik volg stonden toen nog gewoon op m'n leeslijst...nu is dat aantal spontaan gehalveerd en ik kan ze niet meer terug halen...heeft iemand goede raad? Het zijn geloof ik precies de eerste blogs die ik ben gaan volgen omdat ze zo ontzettend leuk zijn...ik heb op vele blogs dus ook al geruime tijd helaas geen reaktie achtergelaten...ik hoop dat het zich snel oplost.

'En dan nu het weer'; we hebben een paar fikse buien gehad en daar zijn we o zo blij mee! De mais staat heel goed en dat geeft de boer weer moed...

Het betekent ook dat de natuur hier heerlijk z'n gang heeft kunnen gaan en alles bloeit en groeit, wat geniet ik van alle wilde bloemen die werkelijk overal staan en niet te vergeten van de vlinders die daar weer op af komen. Inspiratie voor een post!

Maar het werk ging ook gewoon door...Zo vloog me een vogel rakelings langs het hoofd toen ik een trailer aankoppelde die even stil had gestaan...dit nestje zat precies op de verkeerde plek en ik besloot het maar weg te halen...de inhoud kon ik niet zien..Er was al meer bezoek geweest...twee verschillende soorten eitjes in het nest...ra ra?

Het tweede nest kwam uit een vogelhuisje dat ik schoonmaakte voor het nieuwe seizoen...zie je dat er een slangevel in verweven zit? Wat heeft zo'n vogeltje een werk gehad om het allemaal in elkaar te draaien.Met het voorjaar komt er ook weer een boel -on-gedierte los en binnen en buiten hadden we een paar vreemde kostgangers. Op de stoelen in de patio zat een hagedis, het beviel hem kennelijk zo goed dat'ie er ruim een dag is gebleven. 
Binnen kwam ik een schorpioen tegen en omdat die zo gemeen bijten heb ik hem maar even stevig in de tang genomen; enkele reis afgevoerd!

 


Dan hadden we ook nog 'Prom'; de eindfuif voor de hoogste twee klassen van de high school. Onze oudste mag dit jaar voor het eerst heen en heeft ook een heuse 'date'; ze zijn geen stel [meer] maar kunnen het nog heel goed met elkaar vinden. Zij in een 'prom dress' en hij in een gehuurde 'tux' met alles er op en er aan. Helemaal in kleur met de superschone blauwe 'boeren-limo' gaan ze naar het feest, met als thema 'New Orleans'.
Twee vrienden gaan ook met hun 'dates' in twee groene 'boeren-limos', wat hebben ze een pret en bekijks! Maar waar we vooral heel druk mee zijn geweest is de middelste, ze heeft zich gekwalificeerd voor de achthonderd meter van Texas; afgelopen zaterdag waren de kampioenschappen in de 'state capitol' Austin; wat een belevenis! Een heel weekend onder de pannen, de hele school en het halve dorp uitgerukt; er zijn t-shirts gedrukt , een complete fan-bus op de weg... Ze heeft er keihard voor getraind en omdat wij op onze school geen 'track' hebben moest ze iedere dag na school nog ergens anders heen om te trainen! Een dikke verkoudheid erbij, maar lopen! Uiteindelijk werd ze op het nippertje net geen derde maar vierde [in oranje shirtje] en dat is geweldig, want ze is nog maar vijftien! We are proud! Ze heeft haar plan voor volgend jaar al klaar, het is niet een top atlete, maar doet het vooral op wilskracht.
Gisteren heerlijk verwend en moederdag gevierd; lekker op een terras geluncht en met de kids bijgekletst...even rust in de tent!
Dat was in het heel kort een samenvatting met de kleine dingen in ons leven en enige hoogtepunten van de afgelopen tijd en ik hoop mijn blogproblemen op te lossen en weer meer aanwezig te zijn. Ook voor jongste want die is er de afgelopen tijd wel wat bij ingeschoten. Hij weet daar overigens heel handig mee om te gaan want hij is thuis gekomen met nieuwe vissen voor z'n aquarium...dat lukt alleen bij 'dad'!


Have a nice day!
'Inga'


Posted by Picasa

8 opmerkingen:

 1. Gelukkig maar dat het lijntje naar blogland weer hersteld is maar hoe je de andere blogs weer terug kunt krijgen, ik heb geen idee! Misschien een goede vraag voor het helpcentrum van blogger?

  Wat doet je dochter het goed op de atletiekbaan zeg!! Daar kun je als ouder dan echt trots op zijn hè, ook als ze naar de prom gaan en er zo mooi uit ziet. Volgend jaar heeft mijn oudste dochter ook haar eerste prom (dat heeft alleen het laatste jaar, de examengroep) en ze kijkt er nu al naar uit!

  Een fijne dag! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie prestatie van je middelste...van harte! Wat fijn weer wat van je te lezen en zien.....oh krijg wel de bibbers van al die kruipende dieren daar bij je ;)

  Fijne dag

  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een beestennboel rondom jullie thuis!
  En dat 'prom-gebeuren' ken ik alleen van de film, maar volgens mij is dat daar echt wel een belangrijk, groot iets voor de jeugd of niet?
  En knap van je dochter, zo'n sportieve prestatie!

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo jij hebt een bewogen en druk leven! Gelukkig heb je de enge schorpioen af kunnen voeren.Hagedissen vind ik erg mooi maar moet je niet in de bed hebben, wij hebben ze hier ook en ook soms de schorpioentjes, maar heel klein, die zie je haast niet.En dan in de herfst spinnen, brr.

  Succes met alles!

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Inga, ik zag je vraag ook bij mijn tips en trucs, ze kunnen bijna niet weg zijn. Heb je al gekeken bij indeling --> Mijn lijst met blogs (rechts) Klik op bewerken --> onderaan in de grijze balk staat Aan de lijst toevoegen en dan klikken op Blogs die ik volg.

  Succes en mail me anders even dat is makkelijker omdat ik dan gelijk kan terugmailen .

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O vergeet ik helemaal te zeggen dat ik de foto's van het 'ongedierte' geweldig vind. Leuke post Inga over je kinderen, weet ik ook weer een beetje meer van je ;-)

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn,dat je er weer bent.
  En jeetje,een schorpioen in je huis.
  Die hagedis vind ik wel leuk.
  En je mag echt trots zijn op je atletiekdochter.
  En het " PROM " waar je het over hebt,is dus erg belangrijk
  begrijp ik.

  De foto's zijn weer schitterend.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Inga,
  Wat leuk om je weer te lezen. Fijn dat je weer terugbent hoor. En nu maar hopen dat je blog-computer-problemen voorgoed verleden tijd zijn. Jullie zijn inderdaad heel druk geweest de laatste tijd. Wel met allemaal leuke dingen lees ik. Zo echt Amerikaans toch, zo´n prom-feest. Ken ik eigenlijk dus alleen maar van tv... haha... En nu op een blog.
  En wat ontzettend knap van je dochter dat zij zo ontzetten snel kan rennen. Wat een topprestatie vind ik dat; vierde worden... Niet iedereen kan gelijk eerste worden hoor. Hou je ons op de hoogte van haar sportieve prestaties? Vind ik heel leuk om te lezen.

  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Ik verheug me op je reaktie!